2 Kasım 2011 Çarşamba

2. Başkan Mektubu

Sevgili Dostlarım,

Bugün dönemimizin 2. Olağan toplantısını gerçekleştiriyor olacağız. Açılış toplantımız yüksek katılım ve ilginç konulularıyla Rotaract bünyesinde gerçekten ses getiren bir organizasyon oldu. Özellikle bir toplantıyı canlı yayınlama fikri, karşılaştığımızda başka kulüp arkadaşlarımız tarafından da övgüyle bahsedildi. Bu anlamda umarım yeni fikirleri, futuristik düşünceleri cesaretlendirebilmişizdir. Canlı yayın konusundaki ilhamı veren sevgili dostum, geçen dönem başkanımız Seren Gültekin’e tekrar teşekkür ederim. Sizlerin de sayesinde ilk toplantımız dönem sloganına yaraşır şekilde “fark yarattı” değerli arkadaşlarım.

Elbette tüm katılımlar başka güzel olayları da tetikledi. İlk toplantımız sayesinde elde ettiğimiz gelirin bir kısmını, bölgenin organize ettiği geleneksel ramazan paketi projesine aktardık. 10 paket bağış yaparak önemli bir katkıda bulunan geçen dönem başkanlarımızdan Levent Çelikel’e de sonsuz teşekkürlerimi sunarım. Bu organizasyonun ikinci ayağı ise şehit ailelerine ramazan paketlerinin dağıtımıdır. Cuma günü gerçekleştirilecek organizasyonda Maslak Kulübünün de katkısının olması arzusundayım.

Tatil günlerinin yavaş yavaş bittiğini, okulların kısa süre içerisinde açılacağını düşünürsek, geleneksel olarak gerçekleştirdiğimiz kırtasiye yardımımız için de çalışmalarımızı başlatmalıyız. Hedef bir okula gönderilecek bu yardımları ilk elden yapıyor olmamız apayrı deneyimleri insana yüklüyor. Dilerim ki bu kırtasiye yardımlarımızla birlikte kitap yardımı da yaparak projemizi genişletelim. Projemiz kütüphanesi olmayan bir okula kütüphane kazandırma noktasına dahi ulaşabilir.

Toplum hizmeti alanında projeler gerçekleştirmek harikulade deneyimler kazandırıyor bizlere. Ve şüphesiz ihtiyaç sahiplerine yardım etme arzusu hepimizin içindeki asıl olan değişmez düşünce. Unutmamalıyız ki her komite aynı ölçüde yüksek değerlerle çalışmalarını sürdürebilirse ancak o zaman yaratıcı, yenilikçi, fark yaratan projeler geliştirebilir ve toplum için daha faydalı işler çıkartabiliriz. Kişisel gelişimimiz, başkalarının da kalkınmasına yardımcı olacaktır. Farklı kültürleri özümsemek ve kendimizi uygun şekilde tanıtmak bizleri daha büyük işler icra etmek için cesaretlendirecektir. Keyifli toplantılar dilerim.

En içten Rotaract Sevgi ve Saygılarımla,

Rtc. Tunçsel ÜLKÜ
Maslak Rotaract Kulübü
2011–12 Dönem Başkanı
“Fark Yaratalım”

0 Comments: